Sponseret af:

Indhold

Apr, Maj & Jun 2024

Skousen i Den Hvide By, Køge
NYBOLIG KØGE
Køges Kaffebar

Alle video-podcasts

i juni måned


Den seneste video-podcast ligger øverst

Rosé Rosé Festival + Skøjtebane

Episode 79 : 12 juni 2024


Om lidt er der Rosé Rosé Festival i Køge 🍇 og til vinter får vi endelig en skøjtebane i Køge by ⛸️ 👏😀

Mød Katja fra Køge Handel, der fortæller mere om Rosé Rosé Festivalen, hvordan ideen opstod, og hvad man kan opleve. Hun fortæller også om den kommende skøjtebane, hvor den skal ligge, hvornår den kommer, og hvad det kommer til at koste.Rosé Rosé Festivalen afholdes den 27. juni - 29. juni 2024 🍷


Er du interesseret i at deltage i Rosé Rosé Festivalen, kan du læse mere og købe billetter via hjemmesiden www.roserosefestival.dk

Alle video-podcasts

i maj måned


Den seneste video-podcast ligger øverst

Børns Voksenvenner Køge

Episode 72 : 16 maj 2024


I dette interview taler jeg med Thomas, næstformand i Børns Voksenvenners lokale afdeling i Køge, om foreningens arbejde og betydning. Vi taler blandt andet om, hvad foreningen gør for at skabe meningsfulde relationer mellem børn og voksne frivillige, og hvem der kan blive en del af denne værdifulde indsats - både som voksenven og som barn.Vi kommer også ind på foreningens kommende arrangement den 3. juni på Brasserie Baum i Køge. Her vil Optimisten, med det borgerlige navn Henrik Mathiasen, holde et spændende foredrag. Henrik er netop blevet ambassadør for Børns Voksenvenner og bidrager derfor med dette foredrag til fordel for Børns Voksenvenner Køges arbejde.

Køb billetter til arrangementet her 🎫 KLIK

Oplev den levende fortid i Sagnlandet

Episode 71 : 14 maj 2024


I dette interview tager vi over kommunegrænsen til Lejre for at besøge Sagnlandet og høre, hvad man kan opleve der. I skal møde Christine, der arbejder for Sagnlandet, og vores interview foregår i den imponerende rekonstruktion kaldet Kongehallen. Denne storslåede bygning er Danmarks største vikingehal, og man føler både storhed og ydmyghed, når man træder ind i den. Her kan Køges Borgring ikke måle sig, hvilket den heller ikke skal. Men sikke en oplevelse det er at besøge Sagnlandet Lejre.

Et besøg hos Gefjun destilleri

Episode 70 : 09 maj 2024


I dette interview møder vi Alan Kampman, en af de kreative sjæle bag Gefjun, som deler sin passion for håndværket. Han fortæller om deres lokalt producerede spiritusser og hvordan de gik fra idé til at blive et destilleri, der hurtigt har skabt sig et navn ved at producere premium gin, rom og whisky med en dyb forståelse for tradition og innovation. Med en base i Gammel Havdrup er destilleriet dedikeret til at skabe unikke og smagfulde spiritusvarianter, der afspejler det danske landskabs righed og diversitet.


Derudover spørger jeg Alan, om rygterne taler sandt: Deltager han i en bage-konkurrence på en landsdækkende tv-kanal?

Michael om Braunstein Series

Episode 69 : 07 maj 2024


I dette interview fortæller Michael Dines Braunstein Poulsen om Braunstein Series’ tre cykelløb: Tøserunden, Sjælland 137 og Sjælland 220, og om cykelsporten generelt.

Braunstein Series afvikles den 8. juni 2024 fra Køge Havn ved Pakhuset Braunstein og er et motionsløb for alle niveauer.

Et besøg i Kjøge Mini-By

Episode 68 : 02 maj 2024


I dette interview med Svend Erik fra Kjøge Mini-By tager vi på en fascinerende rejse tilbage i tiden. Kjøge Mini-By er fyldt med miniaturemodeller af husene i Køge, som de så ud omkring år 1865. De detaljerede modeller er lavet i skala 1:10 og omfatter mange af byens karakteristiske bygninger og gader. Projektet startede i 1997, og i dag kan besøgende gå rundt i gaderne mellem miniaturehusene, hvilket giver et interessant indblik i Køges historie og arkitektur fra det 19. århundrede. Oplev passionen og håndværket bag dette unikke projekt - både i dette interview og i selve Kjøge Mini-By.

Et rum for selvkærlighed

Episode 67 : 01 maj 2024


I dette interview åbner Betina fra Lidemark op for sin verden af ceremonier og forløb og forklarer, hvad ceremoniel kakao egentlig indebærer. Det er mere end blot en drik; det er en oplevelse, der kan fremme indre ro og åbenhed. Vi taler om, hvad Betinas tre timers lange ceremonier indeholder, og hvad hun ellers tilbyder som holistisk terapeut i sit selvkærlige univers - Blooming Circle. Betina kommer også kort ind på hendes egen rejse fra selvdestruktiv til selvkærlighed, hvilket har vist hende vejen til hendes livsformål; at støtte andre til mere selvkærlighed.

Alle video-podcasts

i april måned


Den seneste video-podcast ligger øverst

Bliv klogere på Køge Festuge 2024

Episode 66 : 25 april 2024


Køge Festuge afholdes igen i Loveparken i uge 35. I dette interview fortæller formanden og næstformanden om de nye ændringer og tiltag i Køge Festuge, de kunstnere, der indtil videre er offentliggjort, og hvilke muligheder der er for, at andre – inklusive butikkerne i Køge – kan komme med gode ideer og tiltag i forbindelse med festugen. Vi kommer også ind på de frivillige, der står bag festugen, samt hvorfor Per og Mette vælger at bruge så meget af deres tid – frivilligt – på at planlægge Køge Festuge år efter år. Bliv klogere på Køge Festuge i dette interview.

'Kyst Care' er fra Køge

Episode 65 : 23 april 2024


Mød Charlotte Kyst, kvinden bag det danske hudplejebrand Kyst Care, i et indsigtsfuldt interview, hvor hun deler sin rejse fra de første eksperimenter med cremer i sit eget køkken til opbygningen af en spændende hudplejeserie, der nu produceres i Norden og sælges over hele landet. I interviewet reflekterer Charlotte over de mange udfordringer, der følger med at realisere drømmen om at skabe sine egne produkter, herunder de utallige praktiske og administrative opgaver, som følger med livet som selvstændig erhvervsdrivende. Derudover løfter hun også sløret for, om hun var dygtig til fysik og kemi da hun gik på Strøbyskolen, samt hvad hun drømmer om med Kyst Care i fremtiden.

Et besøg hos VeteranCafé Køge

Episode 64 : 18 april 2024


I dette interview fortæller Thomas Buus Kristensen, en veteran fra Balkan 1993 Hold 4 UNPROFOR og nuværende formand for VeteranCafé Køge, om betydningen af fællesskabet for veteraner. Som primus motor bag denne frivillige organisation understreger Thomas, at caféen fungerer som et frirum for veteraner og deres pårørende, hvor man kan mødes i en afslappet atmosfære uden behandlingsformål. Thomas beskriver, hvordan fællesskabet i caféen hjælper medlemmerne med at håndtere personlige udfordringer, såsom PTSD, selvom det ikke er alle, der har disse udfordringer. Caféen lægger vægt på gensidig respekt og hygge og arrangerer også forskellige ture og aktiviteter, der styrker båndene mellem medlemmerne. VeteranCafé Køge holder åbent hver anden onsdag fra kl. 19.00 til 21.30 i lige uger og tilbyder et sted, hvor veteraner kan dele oplevelser og støtte hinanden i både gode og udfordrende tider.

Advokaten om podcasts, AI og gin

Episode 63 : 16 april 2024


I dette interview skal I møde en erfaren advokat og partner hos Mieritz Advokatfirma. Jesper Køppen Fenger-Mieritz er ikke kun en dygtig jurist, han er også vært for firmaets podcast sammen med sin forretningspartner, advokat Christina, hvor de dækker vigtige emner både for private og erhvervslivet. Derudover er Jesper dybt passioneret inden for kunstig intelligens (AI), et værktøj, han selv anvender i sit arbejde og gerne holder oplæg om i netværksgrupper med mere. I får også lov at høre om Jespers rolle som medejer af BeGin Copenhagen, en spændende gin-virksomhed baseret i Haslev. Dette interview er lidt længere end sædvanligt, men absolut værd at se og/eller lytte til.

HB Køge-anfører Mike Jensen

Episode 62 : 10 april 2024


I fodboldverdenen er Mike Jensen kendt som Brøndby-mand og en hård negl. Men med udgangspunkt i hans motivationer og beslutninger igennem mere end 20 år i fodbolden åbner den nuværende anfører for HB Køges NordicBet Liga-hold i podcasten op for nogle nye sider af sig selv, når han fortæller om tryghed og loyalitet, familieliv og karrierens mislykkede eventyr.

Haveoase med fransk cafévibe

Episode 61 : 04 april 2024


Henrik og Jacy, ejere af Café Le Jardin i Køge, har skabt en unik atmosfære med deres farverige haveoase og franske cafévibe. De forkæler gæster med et sortiment af udsøgte kager, inklusive kagetapas, og er rost for deres fremragende service og lækre cocktails i maleriske omgivelser ved Sønder Strand. Men nu, båret af nye drømme, planlægger parret at forfølge andre veje og derfor også at sælge alt - inklusiv deres smukke café.

Læs mere om salget af caféen her...

Kræftens Bekæmpelse er næsten klar

Episode 60 : 02 april 2024


På søndag afholder Kræftens Bekæmpelse deres årlige landsindsamling, hvilket selvfølgelig også sker i Køge og omegn. I dette interview skal I møde Johnny fra lokalafdelingen i Køge, der melder at alt næsten er klar. Der mangler 40 indsamlere i Køge kommune, hvilket de håber at kunne få på plads inden på søndag. Måske har du lyst? Måske kender du nogen?

KLIK og tilmeld dig som indsamler.

Du kan også støtte online via ”Køge og omegn samler ind til Kræftens Bekæmpelse
👉 https://cancer.koege.tv/
✨ Målet er 5.000,- inden mandag kl. 12:00.